.
Logotip-teixidora-tror-slim 4anys trz.svg

.

· · ·
SARS-CoV-2, grey and white.svg Iniciatives i publicacions en la crisi del COVID-19. Contribuïm a documentar-les.

· · ·
Vietnamese Dragon blue.svg #TeixiRepte #femBlaus i #femLiles amb Android Emoji 1f381.svg compensacions per millorar continguts a Teixidora.

 Accions

Iniciatives col·laboratives i comunitàries per la innovació socioeconòmica enfront de la COVID19 2020/05/21

De teixidora

Esdeveniment ¬ Taula rodona ■

Calendar Noun project 1194.svg

Iniciatives col·laboratives i comunitàries per la innovació socioeconòmica enfront de la COVID19

Quan: 21-maig-2020 · Hora: 16:00 - 18:30 · On: Online. Aula Virtual Barcelona Activa · · Llengua: Català Organitza: Barcelona Activa, femProcomuns

Hashtag:#covid19_Xarxes socials:Twitter logo initial.png @altreseconomiesTaula d’experiències online de l'Aula Virtual de Barcelona Activa, per mostrar a la ciutadania com des de l’Economia Social i Solidària i la Innovació Socioeconòmica autoorganitzada s’està responent a la situació de crisis de la COVID19. S'hi presenten iniciatives participatives i col·laboratives explicant com estan aportant a la nova situació des del coneixement i la governança compartides, en innovació tecnològica, productiva i/o logística. Es vol posar en valor les connexions entre col·lectius, veure que hi ha respostes que s’estan donant a l’emergència sanitària que només són possibles perquè grups de persones ja s’havien organitzat per donar resposta a una altra necessitat: dones, productors agrícoles, riders, en situacions precàries, o s’havien auto-organitzat per crear solucions compartides i en obert: makers . En el moment en què la nova necessitat es troba amb aquestes respostes, el producte (mascaretes, respiradors, pantalles,…) té un doble valor, la solució que ofereixen i la manera com ha estat produïda (auto-gestió).

Participants:

 • Arran de terra, cooperativa dedicada a la dinamització agroecològica. Amb Ana Correro, sòcia treballadora. Com estan col·laborant per enfortir les xarxes agroecològiques amb Abastiment Agroecològic, un projecte d’Arran de Terra i Pam a Pam, i com han fet pressió perquè el govern permetés els particulars accedir a hortes d’autoconsum durant el confinament.
 • Projecte Mascaretes en Xarxa de Dones Cosidores. Antonela Tossici, Carmen de la Madrid, Daniela Escobar i Joana Conill. Amb la Fundació Pare Manel, Etcèteres i la Xarxa de Suport Mutu del Verdum (i el Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona) i co-impulsor de la iniciativa #MascaretesEnXarxa amb moltes altres persones i entitats.
 • Cooperativa Mensakas, de riders organitzats fora de les plataformes “capitalistes” per repartiment a domicili. Amb Nuri Soto (pendent de confirmació). Com han centrat la seva activitat en el repartiment de cistelles d’aliments ecològics, en col·laboració amb cooperatives de consum o associacions d’agricultors. També porten menjar preparat fins a la Casa de Cadis, l’alberg ocupat per persones sense llar. I s‘encarreguen de subministrar la matèria primera als voluntaris que fabriquen mascaretess, i després les distribueixen.
 • David Franquesa, investigador de la UPC i co-fundador d’eReuseOrg per la reutilització de productes electrònics. Com eReuse i USOdy, amb el grup maker FAB Vilafranca, van poder fabricar un prototip de respirador (amb altres gestors de residus com Alberich) i així contribuir perquè el respirador OxyGEN, dels 24 respiradors que es fabricaven en obert al món en aquell moment, acabés essent el que fabricaria Seat. També parlarà de com els makers de Vilafranca, després d’aconseguir donar suport a OxyGEN s’han dedicat a produir viseres per a hospitals i centres sanitaris, i de com eReuse està facilitant posar en circulació equips informàtics a preus assequibles per a estudiants que els necessiten https://circula.cat/ca/
 • Jordi Reynés, director de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de l’Ajuntament de Barcelona. Com els Ateneus de Fabricació de Barcelona han distribuït, amb @covidmakers_cat i @sindicatdeltaxi i un munt de voluntaris: Viseres injecció: 2.280, Viseres tall làser: 898, Viseres muntables: 250, Viseres impressió 3D: 40, Obre portes: 365, Protectors d’orella: 378Steel Fire.svg

Documentació

· apunts · diapos · Imatges · vídeo · àudio ·

Apunts i cròniques

Apunts presos a l'esdeveniment, cròniques, ressenyes i documents de conclusions.


Apunts

Presentació

Material projectat pels intervinents.

Currently your browser does not use a PDF plugin. You may however download the PDF file instead.

Download (89527) - The Noun Project.svg

Enllaç al document

Presentació arran de terra

el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora completant o afegint la documentació que falta.

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

Hi ha: > apunts o cròniques > material projectat

No s'ha incorporat documentació de:


 • Imatges
 • Vídeo
 • Àudio


Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú

Teixim una xarxa de connexions partint d'aquest esdeveniment: extraiem i etiquetem continguts de la documentació generada per explorar relacions amb altres esdeveniments, identificar narratives, elements pel debat i generar cartografia dels actors implicats.

Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Continguts relacionats

Informació estructurada de l'esdeveniment que permet connectar-lo amb altres continguts a Teixidora.

Paraules clau: COVID19


Intervinents:

Persones mencionades:

Projectes mencionats:

Organitzacions mencionades:

Llibres i publicacions citades:Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Resultats

Resultats extrets del que s'ha tractat a l'esdeveniment.

Riscos / debilitats / mancances


Oportunitats / fortaleses

Propostes

el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora estructurant els resultats a partir de la documentació existent

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

A més dels resultats mostrats en aquesta pàgina, Teixidora permet mostrar de forma estructurada els següents resultats:

 • Cites (què s'ha dit)
 • Conclusions
 • Acords
 • Tasques a fer
 • Temes pendents
 • Preguntes obertes
 • Alternatives

Si creus que d'aquesta sessió se'n poden extreure alguns d'aquests resultats edita la pàgina i posa-ho a les caselles previstes a la secció "resultats".


Steel Fire.svg

Mapa

Localització: Online. Aula Virtual Barcelona Activa ·


Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

el taller Noun 21753 cc.svg

Noun project - plus round.svg Afegir a teixidora esdeveniments similars a aquest

(es copiaran els continguts principals però no el títol ni el buidat)

Afegir esdeveniment que sigui... Noun project - plus round.svg amb mateixos organitzadors i lloc Noun project - plus round.svg al mateix lloc


Recycling symbol.svg Reutilizació de continguts : els continguts de teixidora es poden re-publicar en viu a altres webs.

Rss Shiny Icon.svg sindicació Atom d'aquesta pàgina Rss Shiny Icon.svg sindicació RSS d'aquesta pàgina Calendar Icon v1.svg Afegir a un calendari amb iCal