Accions

Xarxa de Dones Cosidores

De teixidora

Xarxa de Dones Cosidores

Xarxa creada per diversos grups de costura que compartien un mateix objectiu, la voluntat d’ocupar-se a través de la costura. I també de la percepció d’una doble necessitat comuna: crear un punt des d’on impulsar la venda dels seus productes i rebre encàrrecs, i des d’on poder intercanviar informació, recursos, formació i assessorament mutu.

Van posar en marxa el projecte #MascaretesEnXarxa, una iniciativa sostenible i comunitària per abastir professionals essencials de la ciutat amb mascaretes davant la situació d'excepcionalitat (març - maig 2020).

Els inicis de la xarxa els trobem en uns primers contactes a les darreres trobades d’Energies Comunitàries i en l’acompanyament i formacions dutes a terme pel programa RevESStim el tèxtil, de Barcelona Activa, la Cooperativa Etcèteres, l’Assemblea de Cooperació Catalana per la Pau i Perifèrica 9B de la Fundació Pare Manel. L’ens culmina a mitjans de desembre de 2019 quan s’organitza un viatge d’intercanvi al Marroc per conèixer referents de cooperatives de dones amb més de 15 anys de trajectòria, on els perfils i intencions són similars als de Barcelona. Està integrada pels grups Dones amb Força, Més amb menys Roquetes, Grup de cosidores de Trinitat Vella, Klem Reciclatge, Dones de la Terra, Mamalyona ABD, Cooperativa Mujeres Pa’lante i La Soste. Hi trobem, doncs, dones dels barris de Roquetes, Trinitat Vella, Bon Pastor, La Verneda i la Pau, i Sant Antoni. Però també de les ciutats de Barberà del Vallès i de l’Hospitalet.

En tots els casos, i com expliquen des de la fundació Pare Manel, aquestes dones “estan treballant per canviar el seu futur, tot formant-se en facturació, distribució i disseny”. “Venen de situacions de dificultat i tenen orígens, cultures i edats diferents, però totes comparteixen el mateix objectiu: autoocupar-se. I la millor manera de fer-ho és unint-se entre elles”.

Font: https://ajuntament.barcelona.cat/noubarris/ca/noticia/xarxa-de-dones-cosidores-quan-la-unio-fa-la-forca_954787

Paraules clau: COVID19, auto-organització veïnal
Steel Fire.svg

Esdeveniments relacionats amb Xarxa de Dones Cosidores

Steel Fire.svg

Mapa d'esdeveniments relacionats amb Xarxa de Dones Cosidores.

Localització geogràfica dels esdeveniments on s'han fet activitats pròpies del projecte o bé on ha estat presentat o se l'ha mencionat.Steel Fire.svg

Documentació escrita o audiovisual sobre aquest projecte

Steel Fire.svg

Android Emoji 1f3ac.svg Vídeo

Enregistraments audiovisuals sobre el projecte o continguts audiovisuals relacionats.