Accions

Cites

De teixidora

Una cita a l'atzar

Cquote2 black.svg

Fragment extret d'una de les publicacions documentades.

Tria aleatòria, recarrega la pàgina perquè se'n mostri una altra. Clica "+info" per veure informació de la publicació d'on s'ha extret.

La crisi climàtica, com a gran condicionant de les futures condicions d’habitabilitat del planeta, i la crisi energètica, com a gran condicionant de les possibles formes de provisió de béns i serveis (i, per tant, de satisfacció de necessitats), dibuixaran, a casa nostra, un context cada vegada més advers per viure en condicions dignes (+info: Donant voltes al paper dels serveis públics per la transició ecològica)

9 cites més a l'atzar

 • Si fem una narrativa que posi el focus en el fet relacional, en lloc de posar-lo en el geni individual, ja estarem deconstruint aquest model de relat patriarcal, no buscarem “els nostres patriarques” (o les “matriarques” substitutòries) i podrem construir els nostres mites sobre bases més corals. Aquest canvi en la narrativa segurament ens servirà també per transformar les nostres maneres d’organitzar-nos, de governar-nos, de viure o de ser. (+info: Els ‘nostres’ patriarques)
 • ...consideramos que esta última versión de eurobonos o coronabonos, que serían comprados directamente por el BCE a perpetuidad con interés 0% y limitados a este período de lucha contra la crisis del covid-19, son los únicos eurobonos que van más allá del marco conceptual neoliberal y, por tanto, de las lógicas de poder y negociación neoliberal que han hipotecado las vidas de muchas personas... (+info: Coronabonos, de entrada, no)
 • No podem transformar la tecnologia sense transformar-nos a nosaltres mateixes, i no podem transformar-nos i descolonitzar l’ús capitalista que fem de la tecnologia si utilitzem les seves eines i recursos. (+info: La urgència de crear un Mercat Social Tecnològic)
 • El capitalisme ha organitzat la natura per apropiar-se treball i energia de tot el planeta (+info: Transició ecosocial i propietat col·lectiva)
 • No podem salvar el planeta sense desactivar algunes qüestions de l’ordre social (+info: Transició ecosocial i propietat col·lectiva)
 • The death of the whistleblower Chinese doctor Li Wenliang has aroused strong emotions across China. Social media is awash with posts mourning the death of a martyr who tried to raise alarm over the coronavirus but was taken into a police station instead for “spreading false rumours” and “disrupting social order”. (+info: If China valued free speech, there would be no coronavirus crisis)
 • If Li had lived in a society where citizens could speak freely without fear of being punished for exposing problems the authorities would rather not see, and if his warning had been heeded and action swiftly taken, the virus could have been contained. Instead, it has already killed at least 724 and infected nearly 35,000 people, and the virus is still spreading. (+info: If China valued free speech, there would be no coronavirus crisis)
 • Unless Chinese citizens’ freedom of speech and other basic rights are respected, such crises will only happen again. With a more globalised world, the magnitude may become even greater – the death toll from the coronavirus outbreak is already comparable to the total Sars death toll. (+info: If China valued free speech, there would be no coronavirus crisis)
 • Human rights in China may appear to have little to do with the rest of the world but as we have seen in this crisis, disaster could occur when China thwarts the freedoms of its citizens. Surely it is time the international community takes this issue more seriously. (+info: If China valued free speech, there would be no coronavirus crisis)

Què s'ha dit, a l'atzar

Font Awesome 5 regular comment-dots.svg

Fragment extret del que s'ha dit en alguna de les sessions documentades (cita no literal).

Tria aleatòria, recarrega la pàgina perquè se'n mostri una altra. Clica "+info" per veure informació de la publicació d'on s'ha extret.

¿Son el balance de impacto y la auditoría social métodos para un cambio transformador? (Sergio España) (+ info)

9 més què s'ha dit a l'atzar

 • Els autors es morien de gana abans d'internet i no és internet al que ha canviat la situació (Simona Levi) (+ info)
 • Els autors i artistes han estat utilitzats com escuts i carn de canó, s'han instrumentalitzat els seus drets per fer retallades a la llibertat d'expressió (Simona Levi) (+ info)
 • Si s'aplica l'article 13 de la directiva de copyright els intermediaris hauran de responsabilitzar-se dels actes dels usuàris, això farà que els proveïdors d'internet facin un filtrat algorítmic o control previ preventiu del que es puja a la xarxa. És com demanar als productors de cotxes que es facin responsables de com es condueixen (Simona Levi) (+ info)
 • El gremi dels artistes és part del problema. Jo me'n considero part, però els del gremi es llencen a defensar els drets de les multinacionals com si fossin els seus drets (Simona Levi) (+ info)
 • A Europa s'utilitza convenientment la llei de copyright per restringir la llibertat d'expressió; a Llatinoamèrica amb la mateixa finalitat es fa servir sobretot el dret a l'honor (Renata Ávila) (+ info)
 • Ara s'esborren continguts a internet amb processos que no són transparents sobre els motius perquè han estat esborrats. Teníem una internet amb accés a tot, que no estava preseleccionat i ara està precensurat, no per jutges, sinó per companyies que no estan compromeses amb els drets humans(Renata Ávila) (+ info)
 • España es un dels estats amb més penes de presó per a cantants. No només s'està censurant sinó que s'està processant a moltes persones per dir el que diuen (Fernando Paniagua) (+ info)
 • La repressió necessita un clima, ara colpeja l'esquerra, però aquesta també l'ha originat. Algunes campanyes contra el discurs de l'odi des d'un enfocament moralista d'esquerres han contribuït a limitar la llibertat d'expressió a internet (Simona Levi) (+ info)
 • Les companyies de telecomunicació desenvolupen algoritmes per esborrar o deixar passar continguts sense una validació humana; amb criteris que ens diuen que són secret de la companyia. Cada persona té unes 2.500 interaccions diàries amb el telèfon mòbil. La nostra forma d'expressar-nos està sent analitzada per mecanismes automatitzats que violen la carta dels drets humans (Renata Ávila) (+ info)

Publicacions

Consultar les publicacions documentades