Accions

Equipaments LLiures

De teixidora

Equipaments LLiures

El Lleialtec és la comissió tecnològica de la Coordinadora d'Entitats per la Lleialtat Santsenca (CELS). I neix amb l'objectiu de vetllar per l'apoderament digital de les persones i col·lectius del barri. Per fer-ho, proposem a l'assemblea de la CELS eines tecnològiques lliures i ètiques per tal de gestionar l'equipament, comunicar-nos, crear contingut, emmagatzemar dades, etc.

Ens adonem que el Lleialtec és la comissió més transversal de la CELS, ja que totes les comissions, -en major o menor mesura-, tenen necessitats tecnològiques. A més, detectem que tots els equipaments tenen necessitats semblants: publicació de les d'activitats, inscripcions, reserva de sales i conseqüent facturació, comunicació interna i externa, entre d'altres.

Tot i així, observem que els perfils professionals dels equipaments, no contemplen cap figura que gestioni, -de forma integral-, les necessitats tecnològiques. Per començar donant exemple -i per protegir la ciutadania dels pesticides tecnològics-, creiem fermament que tots els equips municipals haurien de funcionar amb sistemes operatius i aplicacions lliures, i que, als equipaments, hi hauria d'haver personal especialitzat i formació en aquests temes.

Però, en general, al no haver-hi consciència digital, contínuament es fan servir eines privatives pel simple fet de ser gratuïtes o populars. I «si és gratis, el producte ets tu...». És per això, que des del Lleialtec, proposem un pla replicable de Sobirania Tecnològica enfocada a la ciutadania que es duria a terme a través dels equipaments municipals. A la jungla digital, protegir-se és protegir. I veiem en la higiene digital i en la lluita contra el capitalisme cognitiu, pràctiques del segle XXI que podríem anomenar «Tecnologia de les cures».

Paraules clau: Sobirania Tecnològica, equipaments municipals
Steel Fire.svg

Esdeveniments relacionats amb Equipaments LLiures

 • Llista

  Llista d'esdeveniments on s'han fet activitats pròpies del projecte o bé on ha estat presentat o se l'ha mencionat.

  _____La Comunificadora en obert + info/edita
  des de 19 desembre 2017 fins a 19 desembre 2017 a Sala Emprèn. Barcelona Activa.
  · apunts

  _____La Comunificadora en obert + info/edita
  des de 21 novembre 2017 fins a 21 novembre 2017 a Parc Tecnològic de Nou Barris, Barcelona
  · apunts

 • Calendari

  Esdeveniments relacionats amb el projecte en format de calendari.

  S'està carregant…

Steel Fire.svg

Mapa d'esdeveniments relacionats amb Equipaments LLiures.

Localització geogràfica dels esdeveniments on s'han fet activitats pròpies del projecte o bé on ha estat presentat o se l'ha mencionat.

Loading map...Steel Fire.svg

Documentació escrita o audiovisual sobre aquest projecte

link-3D#Documentació

link-3D link-3D Imatges

Imatges del projecte. Fotografies, relatoria gràfica, esquemes, etc.

Fitxa Projecte La Comunificadora Sessió Inicial 02.jpg, EquipamentsLliures1.jpg, EquipamentsLliures2.jpg, EquipamentsLliures3.jpg
Steel Fire.svg

Android Emoji 1f3ac.svg Vídeo

Enregistraments audiovisuals sobre el projecte o continguts audiovisuals relacionats.