Accions

Turisme Responsable i Economia Social: Reptes i Oportunitats 2018/10/28

De teixidora

Esdeveniment ¬ sessió • Forma part de: FESC 2018. Fira d'economia solidària de Catalunya

Calendar Noun project 1194.svg

Turisme Responsable i Economia Social: Reptes i Oportunitats

Quan: des de 28-octubre-2018 fins a 28-octubre-2018 · Hora: 11:00 - 13:00 · On: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona (mapa) · Llengua: català Organitza: Xarxa d'Economia Solidària (XES)

Hashtag:#FESC2018_Xarxes socials:Twitter logo initial.png @xes_catLa Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) va començar l'any 2012 i enguany arriba a la seva VII edició en el 50è aniversari de les lluites del 1968. El fil conductor de la fira aquest any són les "sobiranies" en 3 eixos: gestió de recursos, econòmica i relacional. Les xerrades i debats de la Fira , mirant de recollir 3 coses: les amenaces a les sobiranies, les oportunitats per aquestes i les alternatives de sobirania ja existents.


“… En aquesta VII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya volem parlar de les sobiranies. Sí, en plural! Perquè la sobirania d’un territori, d’una societat és, en realitat, un conjunt de sobiranies que hem de construir entre totes i que va molt més enllà de la construcció d’un estat. Si els recursos naturals, els mitjans de producció, els mitjans de comunicació, les xarxes socials… són controlats per uns pocs, el poble mai no podrà ser sobirà sobre la satisfacció de les seves necessitats i la cura del medi. Aquestes sobiranies, diverses, que defensem –alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…– ens aboquen a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta.

Aquesta sessió: Taula rodona sobre les oportunitats de l'ESS en l'àmbit del turisme: Treball, hostaleria i inclusió. Amb: Albasud: Ernest Cañada; XAREC; Transpirenaica Social Solidària

El turisme, un fenomen que forma part del nostre dia a dia, presenta multitud de reptes i oportunitats pels quals l’economia social i solidària pot aportar solucions justes i responsables. La XaRec i Vilamon proposen una taula rodona inspiradora per conèixer visions sobre altres models turístics possibles, explorar reptes i oportunitats amb els seus protagonistes i debatre sobre les palanques de canvi que ens acostin a un turisme responsable amb l’entorn. Us convidem a parlar de l’ocupació laboral en el sector turístic, de travessies de muntanya com a eina d’inclusió social i de l’hostaleria responsable amb els següents convidats:

  • Ernest Cañada - Albasud: amb ell abordarem preguntes com: quina és la situació de l'ocupació laboral del sector turístic català? Quines oportunitats de millora existeixen? Quines experiències d'èxit poden inspirar un canvi en clau social?
  • XaRec: L'hostaleria brinda oportunitats úniques per transmetre la riquesa del territori i donar valor a la producció local. Al mateix temps, la precarietat regna en un sector cada vegada més estandarditzat. La Cooperativa de serveis a la restauració i al turisme responsable ens convida a explorar els reptes del sector i compartirà la seva aposta per un model d'hostaleria i turisme responsables, transformador i compromès social i ambientalment.
  • Transpirenaica social solidària: la muntanya com a escenari de transformació social i apoderament. Amb cinc anys de vida, la Transpirenaica ha aconseguit reunir al 2018 a més de 300 joves i 200 voluntaris per recórrer 800 km en un exercici de superació i creixement personal. Els seus protagonistes ens explicaran com posen en contacte a joves amb educadors i professionals de diferents sectors per crear oportunitats, compartir experiències i crear una xarxa social solidària activa.Steel Fire.svg

Documentació

· apunts · diapos · Imatges · vídeo · àudio ·

Apunts i cròniques

Apunts presos a l'esdeveniment, cròniques, ressenyes i documents de conclusions.


Apunts


el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora completant o afegint la documentació que falta.

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

Hi ha: > apunts o cròniques

No s'ha incorporat documentació de:

  • Presentacions o material projectat
  • Imatges
  • Vídeo
  • Àudio


Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú

Teixim una xarxa de connexions partint d'aquest esdeveniment: extraiem i etiquetem continguts de la documentació generada per explorar relacions amb altres esdeveniments, identificar narratives, elements pel debat i generar cartografia dels actors implicats.

Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Continguts relacionats

Informació estructurada de l'esdeveniment que permet connectar-lo amb altres continguts a Teixidora.

Paraules clau: sobirania econòmica


Intervinents: Ernest Cañada

Persones mencionades:

Projectes mencionats:

Organitzacions mencionades:

Llibres i publicacions citades:Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Resultats

Resultats extrets del que s'ha tractat a l'esdeveniment.

Riscos / debilitats / mancances


Oportunitats / fortaleses

Propostes

S'hi ha dit

Coses significatives que s'han dit.


Conclusions

Conclusions a les que s'arriba.


Acords

Acords presos en aquest esdeveniment.


Tasques a fer

Tasques que s'ha previst fer.


Temes pendents

Temes que caldrà tractar en propers esdeveniments.


Preguntes obertes

Preguntes que queden obertes.


Alternatives

Identificació d'alternatives existentsSteel Fire.svg

Mapa

Localització: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona

Loading map...
Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

el taller Noun 21753 cc.svg

Noun project - plus round.svg Afegir a teixidora esdeveniments similars a aquest

(es copiaran els continguts principals però no el títol ni el buidat)

Afegir esdeveniment que sigui... Noun project - plus round.svg amb mateixos organitzadors i lloc Noun project - plus round.svg al mateix lloc