Accions

Sessió de La Comunificadora sobre Finançament 2017/01/10/apunts

De teixidora

Sessió formativa La @comunificadora 10 de gener 2017


Formació. Mòdul 5:

Dimarts 10 de gener de 10 a 14h a Fabra i Coats

Formadora: María G. Perulero (Fundació Goteo)


Continguts:

Fonts i formes de finançament de projectes: banca ètica, corwdfunding, subvencions públiques, fons d’inversió, crowdlending, crowdequity, models mixtos. Aprofundiment en el finançament col·lectiu online orientat al procomú.

Activitat participativa en grups: exploració de les potencialitats de finançament per crowdfunding dels projectes participants tenint en compte: criteris d’avaluació, com fer atractius, com integrar recompenses individuals i retorns col·lectius dins una campanya. S’utilitzaran baròmetres de valoració d’iniciatives a partir d’indicadors com el grau d’innovació, el nivell de proximitat, coherència.

Els projectes que ho vulguin obtindran d’aquesta sessió un borrador de campanya preparada per finançar el seu projecte via micromecenatge a la plataforma Goteo.


Apunts

Banca Ètica: Coop57 https://www.coop57.coop/ Fiare http://www.fiarebancaetica.coop/


Ajuts i Subvencions BCN Activa (ja han sortit publicades les de 2017 i l'apartat d'Economia Social i Solidària està a un plec apart -l'any passat anava tot junt-, i al plec general hi ha un apartat de Drets Digitals, que és nou). Han de ser projectes molt concrets i acotats, que s'acotin a l'any en curs de les subvencions.


Crowdfunding Com funciona una campanya de Crowdfunding? bàsicament és una campanya de comunicació que busca aconseguir donacions. A Goteo promouen que durant la campanya puguis construir comunitat. Com? Exemple: restauració Victòria de Samotràcia al museu del Louvre.Campanya de visibilització i posicionament del propi museu. El grupo de musica Marillion per finançar la seva gira a EEUU, o el disc d'Extremoduro a principis dels 80. La campanya de Barack Obama. El Cosmonauta.


Buidat continguts

paraules clau:

formes de finançament mencionats:

projectes mencionats:

organitzacions mencionades:

persones mencionades: