Accions

Posem fi a les falses cooperatives? Com? 2018/10/28

De teixidora

Esdeveniment ¬ sessió • Forma part de: FESC 2018. Fira d'economia solidària de Catalunya

Calendar Noun project 1194.svg

Posem fi a les falses cooperatives? Com?

Quan: des de 28-octubre-2018 fins a 28-octubre-2018 · Hora: 11:00 - 12:30· On: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona (mapa) · Llengua: ca-català Organitza: Xarxa d'Economia Solidària (XES)

Hashtag:#FESC2018_Xarxes socials:Twitter logo initial.png @xes_catLa Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) va començar l'any 2012 i enguany arriba a la seva VII edició en el 50è aniversari de les lluites del 1968. El fil conductor de la fira aquest any són les "sobiranies" en 3 eixos: gestió de recursos, econòmica i relacional. Les xerrades i debats de la Fira , mirant de recollir 3 coses: les amenaces a les sobiranies, les oportunitats per aquestes i les alternatives de sobirania ja existents.


“… En aquesta VII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya volem parlar de les sobiranies. Sí, en plural! Perquè la sobirania d’un territori, d’una societat és, en realitat, un conjunt de sobiranies que hem de construir entre totes i que va molt més enllà de la construcció d’un estat. Si els recursos naturals, els mitjans de producció, els mitjans de comunicació, les xarxes socials… són controlats per uns pocs, el poble mai no podrà ser sobirà sobre la satisfacció de les seves necessitats i la cura del medi. Aquestes sobiranies, diverses, que defensem –alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…– ens aboquen a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta.

Aquesta sessió: Taula rodona amb sectors que lluiten contra les falses cooperatives. Càrnies en lluita: Montse Castanye; XES: Cristina Grau; Sílvia Moncayo (advocada)

La utilització fraudulenta de la figura de l’autònom i de la cooperativa de treball per a eludir les normes protectores de les persones treballadores s’ha convertit en una pràctica malauradament massa freqüent. Una recent Sentència del Tribunal Suprem reconeix aquest ús fraudulent en el cas enjudiciat i falla a favor del treballador. Volem analitzar i donar a conèixer la situació d’alguns sectors especialment afectats per aquesta pràctica,com les falses cooperatives càrnies, les de facturació, les de les kellys o les de transportistes.
Steel Fire.svg

Documentació d'aquesta sessió


· Document (222488) - The Noun Project.svg apunts ·


Steel Fire.svg

Document (222488) - The Noun Project.svg Apunts i cròniques

Apunts presos a l'esdeveniment, cròniques, ressenyes i documents de conclusions.


Apunts

Apunts copiats al wiki:

https://pad.femprocomuns.cat/fesc18falsescoop

Posem fi a les falses cooperatives? Com?

> Data i hora: 28/10/2018 - 11:00h

FESC. Fira de l'Economia Solidària de Catalunya. Del 26 al 28 d'octubre de 2018. Relatoria col·laborativa


Apunts

Persones intervinents i afiliació:

Càrnies en lluita, Toni Iborra

Santi Pérez, Adetec

Sílvia moncayo, advocada

Cristina Grau, XES

Aportacions de les persones intervinents

Cristina Grau, Xes

Hi ha un moment a partir de mitjans del segle XX les cooperatives es comencen a instrumentalitzar. E propi de treballador y el consumidor fan la producció. L'empresari és el productor i el destinatari del servei. Això es fa per redistribuir la riquesa. Un treballador que és autònom. És col·lectiu i poc regular la seva capacitat del treball.

Els 80 amb la crisi del petroli i això fa que com que es regulen per uns altres drets i això fa que se n'aprofitin. Les empreses del capital separen una part de la companyia i fan una cooperativa per reduir les despeses. A començaments del segle actual s'expandeix més aquesta tendència. Enlloc de pagar la seguretat social dels treballadors, fan que es paguin autònoms. Nosaltres ho hem fet voluntariament. Un dels sectors més es fa és el del món del transport. També s'ha donat en la indústria càrnica. Una part de la meva cadena de cooperació la faig cooperativa i d'aquesta manera rebaixo els drets dels treballadors. El cas de les cooperatives de facturació és diferent perquè per poder facturar per tu et diuen que et facis soci i, després, quan hi ha un problema no se'n fan càrrec, sino que diuen que se'n fa càrrec el soci.

Mes de maig va haver una sentència en contra i va dir que allò era una falsa cooperativa i si feien fora al treballador i se l'havia indemnitzar a la persona dins del règim general.

El que es va incorporar el 2015 es van incoporar unes mesures per definir el que era una cooperativa i per veure si realment era una cooperativa o un xiringuito.

Santi Pérez

En el món del transport la cooperativa falsa ja no és explotar laboralment és més bèstia. És estafar. El mercat del transport està "contingentado" per la llei del transport del 1987. Ara s'ha pogut aturar Uber Caby. Tot el pac de la llicència de taxi de Barcelona està entre 90.000 i 110.000 euros pel dret d'entrar al mercat. El tema del continengente paso pero sobre, però quan no n'hi ha el mercat cau de manera bèstia. Defenso que ha de ser un mercat tancat i que Uber y Cabify han destrossat el mercat.

En el cas del transport de mercaderies, excepte algun corrupte que tenia algún amic i va obtenir el diploma de capacitació professional de mercaderies (ara ja un FP de grau superior) es troba amb un problema, ja que a partir dels 21 anys es pugui fer amb un examen únic. El senyor Borrell que llavors era ministre de Transport ens va preguntar com haviem de fer i vam dir que havia d'haver una formació perquè capaciti a aquesta persona. El més terrible del món del transport és que el 93% i, d'això he fet una enquesta, de les persones que treballen darrera d'un volant (bicis no m'atraveixo a parlar) han entrat a la professió per desgràcia. Si el 93% d'una població laboral la feina que fa l'ha agafat amb fàstic, malament anem. Les Formacions professionals les defenso les d'ara i com es fan a Catalunya i si hi ha una FP de grau superior de perruqueria i estètica doncs també és lògic que se n'hagi de fer un altre per portar un "bitxo" de 42 tones. Doncs aquestes persones que han entrat perquè no tenien res més, doncs aconseguir aquest certificat és fa una barrera. Si no tens el títol de transport i no entres d'una manera neta, l'altra alternativa és ser assalariat.

Jo estava en una empresa que no volia autònoms, llavors volien assalariats. El títol es pràcticament gratuit, les tasses d'exeminar-se són 32 euros. Si ets jove  i vols fer l'FP i si vols anar a l'examen després dels 21, fas un examen i ja està.

Vaig fer un curs nocturn de transport i d'11 persones i només en va aprovar una. Primera barrera.

Segona barrera. Igual que el taxi està incontinengente, això vol dir que has de comprar una targeta de transport d'una persona que marxi de la professió o es jubili. La d'un tràiler està prop de 20.000 euros. Són dues condiciones que són molt bèsties, Treure's el títol i pagar una targeta de transport.

Llavors, que s'inventa que les cooperatives diu que si en el consell rector hi ha una persona que té el títol, es nudreix tota la cooperativa. Si la cooperativa és real està bé. A la cooperativa falsa de transport, que a més, està domiciliària en una gestoria. Llavors, tenen un títol de transport i amb un puc nodrir 50. Si sóc una cooperativa, les llicències són gratuites, bé, 32 euros.

La cooperativa de treball associat té una persona que ha tret el certificat pot obtenir totes les targetes. Borrell era ministre vam dir que les cooperatives de treball associat tingui un tracte preferent en la llei 16/86. A la cooperativa li diuen que compres un camió i una targeta, que ens ho pagaran en sis anys. Les cooperatives falses de transport podien signar un tracte privat que el camió i la targeta serien per aquesta persona. Ara parlem d'estafar. Ni el camió, ni la targeta mai seran d'aquesta persona en aquests sis anys perquè és d'una cooperativa.

El camió perquè sembli de debó és propietat de la cooperativa i em fan soci perquè només hagin de pagar autònoms.

Els mòdols Europa els ha declarat il·legals que van néixer com a protecció a la treballadora autònoma, el camió era propietat de la cooperativa però l'autònom facturava en aquest camí subterrani que eren dels mòduls. He vist expedients fraudulents de 26.000 euros perquè els mòduls eren un frau.

La persona que ha entrat paga perquè li van treient de la facturació dos o tres cops el vehicle. Alguns es treuen el títol del transport i diuen oi que amb sis anys em van dir que el pagava, doncs ja tinc el títol i ara donem el meu camió i la targeta i llavors sura que no té ni camió ni targeta. Surten les llàgrimes perquè ha pagat durant sis anys un camió i una targeta inexistent.

Això del contingente a les companyies de transport no els hi agrada i el PP els hi fa una modificació de la llei i un "traje a mida". Les furgonetes que poden portar fins a 2.300 quilos no necessiten targetes de transport, és un mercat lliure i ja han deixat anar les furgonetes de carnet de segona.

Amazon és la destrucció absoluta de tot el que estem parlant. Sabeu quan cobra una persona que porta un paquet d'Amazon a casa? Cobra 2,5 euros per trajecte. Les persones que compren una furgoneta cauen el capitalisme i han d'acabar treballant 20 hores.

Això en el món del vehicle pesant no s'ha fet i aquí és quan les cooperatives falses es fan d'or. Moltes persones també s'han quedat sense feina i capitalitzen l'atur i ho inverteixen. És un robatori perquè compren una cosa que mai serà seva.

Anuncis gané usted entre 2.000 y 3.000 euros al mes, però és un parany perquè això és el que factura una furgoneta en brut.

Toni Iborra, Càrnies en lluita,

Al finals dels 90 comença en una excursió a Osona quan els ramaders van entrar a "pinyes" literalment a l'escurxador. La solució que van trobar és el cooperativisme i els treballadors passaran a ser socis i ja no tributaran al règim general, sinó que seran autònoms.

A la crisi del 2008 hi havia cues a les portes dels escurxadors, et fan fora el carrer que n'hi haurà altres. Llavors, la consciència que hi havia és que no tenien drets perquè eren socis, però no és així, Van entrant treballadors estrangers, que no saben l'idioma i cobren menys. Això es va extenent. Són treballadors que no coneixen el seus drets, no tenen un sindicat, ni dret a vaga, gent que ha estat imputada per fer vaga, se'ls amença amb responsabilitats civils milionàries si fan vaga.

Treballadors que a les tres setmanes els fan fora, doncs no tenen dret a cobrar ni un duro perquè han de pagar les despeses.

Aquí a Barcelona una persona que és expulsada d'una cooperativa, que la va demandar per un acomidiament improcedent, no es va acceptar la nul·litat i per un costat són treballadors, però per un altre no, ja no tenen drets.

L'antiga Desplaça hi ha 1.300 treballadors, no hi ha sindicat, no tenen dret a reclamar dret ni capacitat d'organitzar-se per reclamar res. La situació és terrible i els sous han anat baixant. CCOO i UGT feien que no passava res i recomanven que les cooperatives s'haurien d'evitar, això ho diu el conveni de càrnies. Però bé a dir que no es recomana a fer falses cooperatives, però si les feu que hi farem.

Sorgeix la remodelació de l'article 132 de les cooperatives, però es diu que com a mínim els treballadors que estan en les falses cooperatives tinguin els drets d'un treballador.

Això va permetre que una falsa cooperativa que es deia Clavial es fes un assemblea i que els 400 treballadors /socis diguessin que volien estar en el règim general i el grup Forge El comitè de l'empresa va dir que els feia fora perquè havien signat un conveni per no tributar pel Règim general i això posava en evidència que era una falsa cooperativa perquè no es permetia als suposats socis que decidessin sobre el seu futur. I els va dir que si volien seguir, que comencessin a formar part d'una altra cooperativa. Es va fer una insepcció de treball que va posar de manifest que realment no eren socis. Havien de pegar els darrers 4 anys com a indemnització i eren 80 milions d'euros estafats a la seguretat social, Departament de Treball, CCOO i l'empresa han arribat un pacte que els perdona els 80 milions, però a canvi han de passar els treballadors règim general i els hi pagaven quatre mesos i CCOO ha entrat dins per controlar la situació dels treballadors, però  dels 1.700 treballadors del grup Jorge, 1.300 a Sant Eugèni de Berga que no té comitè d'empresa, tot i estar CCOO. Es va aconseguir aplacar el moviment dels treballadors perquè no reclamin els seus drets.

La patronal de la càrnica catalana no ha volgut en cap moment negociar amb el departament de treball per negociar les falses cooperatives. És una política que no té res a veure amb el cooperativisme i això és un frau a la segueretat social i la negació dels drets del treballador, només tenen dotze pagues, no cobren hores extres, no tenen drets de vacances.

Des de la patronal es segueix promoven la falsa cooperativa i han aconseguit aplacar l'organització dels treballadors perquè la voluntat final és que els treballadors no reclamin els seus drets o protestin. Això s'hauria d'acabar amb inspeccións de treball i cal que el sindicalisme no tanqui els conflictes per la cúpula, sino que treballi per la movilització i informi els treballdors pels seus drets.

Sílvia moncayo, advocada

Les falses cooperatives de facturació el que els prometen és abartir costos i està destinat a persones que són ingresos reduits i la quota d'autònom no és assumible i el que fan és que la persona no es doni alta d'autònom. I els diu que els hi pagarà el règim general que haurà de pagar a la persona. Gent que no coneix el cooperativisme ho agafa perquè no coneix res més. És molt defectuós en la qüestió de col·lectivització democràtica d'un projecte comú. Són els contractes ja es veu que és un contracte privat de dació. No té res a veure com a treballador amb una cooperativa, el soci és per compte propi, que la persona ha de trobar els clients i es fa responsable de possibles danys. El que hi ha és una plataforma que agafa serveis de gestoria i que hi ha una relació per preu, que et donaré d'alta i baixa de seguretat social i el que cobris al client et treuré un % i pagaràs la seguretat social.

Personea que no poden pagar autònoms podrien col·lectivitzar els projectes per no pagar la quota d'autònoms, però és un grup reduït, que no tenen res a veure amb el projecte i que fan de gestoria. Les cooperatives de facturació han agafat l'autoregulació i del règim de seguretat social, però la resta de les formes de cooperatives no l'han agafat i al final el que tenen són clients que els tinc com a socis trebalaldors. No tenen coneixement dels seus drets, ni fan reunions, no es col·lectivitzen els projectes i els excedents, en resum, no hi ha una base cooperativa.

Les persones que han trobat un problema és quan els han vingut a reclamar les quotes d'autònoms amb una inspecció de treballar perquè no sabien quins eren els seus drets com a socis. La inspecció de treball quan detecten un increment d'activitat, però quan arribi un volum que es evident: uns 15.000 socis a nivell estatals i els hi diuen que poden estar fins en aquesta situació.

La inspecció de treball diu que no hi ha cooperativa i llavors mira les quotes. Miren quan és menys del sou interprofessional i llavors han de pagar amb el recàrrec del 20%. L'objectiu de la cooperativa fa una relació falsa. La definició que fa la llei estatal parla que la cooperativa ha de posar en comú els béns i els serveis. Si jo no tinc aquesta col·lectivització i tinc 12.000 projectes individuals que no saben els altres projectes, vol dir que no és una cooperativa.

Les cooperatives treballs proporcionar els seus socis un lloc de treball, aquí al reves, els socis ja tenen el seu lloc de treball i només volen és algú que cobri la factura. A més, són tres persones, mínim que es requereix per una cooperativa, que pot ser no tenen res a veure la seva activitat amb la dels socis.

Moltes han parat i una altra ha presentat un recurs a Europa i ha dividit una per tècnics i altres per artistes i no sé si es pensen que quan el volum sigui tan gran que quan arribi una resolució sigui tan gran que s'hagi de canviar la llei. La gent no té consciencia de formar part d'una cooperativa.

Si hi ha autònoms amb molt pocs ingressos, si no es soluciona això des de les cooperatives pot ser s'haurà de buscar una solució, però no la d'ara, ja que ara són uns interesos privats que fan és donar sortida a gestories,

Cristina

Utilitza altres branques del dret que és aconseguir un frau com el del transport per aconseguir llicències. En el cas de la carn es vulnera la pròpia dignitat humana i en el cas de les facturació frau a la seguretat social, que al final ens afecten a tots perquè són recursos per a tots.

Santi Pérez

La proposta és que la quota d'autònoms estigui en relació amb els nivells de facturació perquè si la facturació és tan minsa, que faci per trams i, per exemple, que la teva de quota d'autònoms sigui de 50 euros si factures poc. El probelam, però, si el propietari d'una botiga que té 25 treballadores també està en quota mínima no pot ser. El debat seria que la quota d'autònoms estigui relació amb la facturació i qui tingui baixos nivells tingui una quota baixa i el que la tingui alta, doncs alta.

Ha recollit un reclam dels autònoms i és que la quota estigui en relació al que cobra.

Intervencions del públic

Preguntes i aportacions del públic, respostes de les intervinents

Intervenció 1. No entenc que la gent no sapiga quins són els seus drets i com els has de reclamar.

Iborra

La regulació legal no està regulada. Els treballadors temporals que es permeten a través de les ETTs, però no es regula el tema de les cooperatives. El grupo Jorge contracta per contracte mercantil a la cooperativa per un mes. I els 400 o 500 treballadors que ens poseu a disposició si no ens dona la gana de seguir van al carrer. Des del punt de vista ètic i social és lamentable, però des del punt de vista legal no està prou regulat. Els propietaris que controlen la cooperativa són els suposats usuaris, però això és difícil de provar. Això és difícil, aquesta setmana hem perdut un Tribunal Superior de l'escurxador de Sabadell, que és municipal, perquè no hi havia prou prova. Provar que es són falses cooperatives és complicat perquè fan suposades assemblees, tenen un consell rector, i sembla que si com a funcionament sembla que si, però no és així. És difícil provar si es convoquen assemblees, si són transparents, La teoria democràtica es compleix, però a la pràctica no.

Santi

La llei del transport es poden donar clatellades importants. Si no hi ha una persona dintre, et puc assegurar, que si no hi ha una persona dintre que estigui disposada a aguantar les hòsties no funciona la demanda.

Sílvia

La inspecció de treball s'ha accionat no perquè no es complis la normativa de cooperativa, sinó perquè no s'estaven pagant els autònoms, però no entra en el fet que no s'han respectat els drets d'aquestes persones. La inspecció de treball s'ha mogut perquè el volum, que prometia una recaudació important.

Intervenció 2

Estic al tercer sector, s'agafa la figura de la cooperativa, però estem tots per obra i servei. No sé si té sentit que la nostra batalla continui i quan ha vingut una inspecció de treball ens ha dit que les persones de contracte per obra i servei han de passar a ser fixe. Si al final el cap de la nostra cooperativa.

Cristina

La cooperitva pacten el dret que li volen donar al soci. Ha de ser una decissió lliure i mediata. Pots estar al règim general, no vol dir que hagi d'estar a autònoms.

Vam anar a una reunió del col·legi d'advocats i va venir una persona de ponent i era una falsa cooperativa.

Xavi públic

No sé quina és la solució atac, però també hem de demostrar les nostres pràctiques. Positivitzar eines perquè els altres es quedin retractats. Quan està molt igualat s'aprofita de com està el moviment cooperatiu que és fluixet, però som micros.Denuncien els casos que poguem, si veiem una esquerda inspecció i anar a por ello i anar fent pedegogia de cara a la gent i tenir consumidors conscients. S'han vist irregularitats en assemblees, en els vots, etc, però no hi ha inspeccions.

Càrnies en lluita ho ha intentat de totes les maneres, però és molt dur.

Cristina

El nostre model és molt compleix de gestionar. És empoderar la gent i aquesta complexitat també et dona moltes alegries. Hem d'anar tots de la mà i si som diferents ens enriquim entre tots. En el tema de les càrnies hem vist que les línies vermelles les compartiem tots i hi ha unes línies vermelles que compartim tots i que aquí hem de defensar tots.

Quan faig judici de cooperatives, només faig mig judici i després haig d'explicar al jutge és que és una cooperativa.

Sílvia

Si el col·legi d'advocats desconeixien el que era una cooperativa, com volem que persones que ho veuen a Internet sàpiguen que això no és una cooperativa. Hi ha un desconeixement.

Santi

Tal com està la llei catalana de cooperatives que és la més guay de l'Estat espanyol junt amb la d'Euskalerria. En el departament de treball la inspecció de cooperatives fins fa uns anys només eren dues persones per tot el país, Pot ser hauriem de fer una campanya a la Generalitat que l'autoritat de fer una inspecció de cooperativa és el departament de treball i faria falta que el departament de treball prengués cartes i quan detecta una falsa cooperativa doncs poses grans multes.
el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora completant o afegint la documentació que falta.

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

Hi ha: > Document (222488) - The Noun Project.svg apunts o cròniques

No s'ha incorporat documentació de:

 • Presentation icon BLACK-01.png Presentacions o material projectat
 • Android Emoji 1f4f7.svg Noun Project drawing icon 2123401.svg Imatges
 • Android Emoji 1f3ac.svg Vídeo
 • Android Emoji 1f4e2.svg Àudio


Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Teixim connexions

Teixim una xarxa de connexions partint d'aquest esdeveniment'. Extraiem i etiquetem continguts de la documentació generada per explorar relacions amb altres esdeveniments, identificar narratives, elements pel debat i generar cartografia dels actors implicats.

Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Metadata - The Noun Project.svg Metadades

Informació estructurada de l'esdeveniment que permet connectar-lo amb altres continguts a Teixidora.


Paraules clau: sobirania econòmica, falses cooperatives, autònoms, llicència de transport, règim general, règim d'autònoms, contracte privat de dació, inspecció de treball, drets laborals

Intervinents: Montse Castanye, Cristina Grau, Sílvia Moncayo, Toni Iborra, Santi Pérez

Persones mencionades:

Projectes mencionats:

Organitzacions mencionades: Xarxa d’Economia Solidària (XES), Uber, Cabify, Càrnies en lluita, Clavial,   grup Forge, Departament de Treball de la Generalitat, CCOO, UGT, grup Jorge

Llibres i publicacions citades:Steel Fire.svg

Aufgabe-ankreuzen.svg Diagnòstic

Diagnòstic i/o avaluació que s'ha fet a l'esdeveniment.

Riscos / debilitats / mancances


 • Falses cooperatives en que els socis no tenen drets,
 • Dificultat de detectar les falses cooperatives,
 • Les empreses del capital separen una part de la companyia i fan una cooperativa per reduir les despeses,
 • Hi ha falses cooperatives especialment en els sectors càrnics i del transport,
 • Una enquesta d'Adetec mostra que el 93% dels treballadors del transport hi han entrat sense vocació,
 • Dues barreres del sector de transport són la necessitat de treure's un títol de FP i haver de comprar una llicència a algú que marxi o es jubili (són 20.000€ per un tràiler),
 • Una cooperativa de transport amb algú amb títol al consell rector es pot tenir llicència quasi gratuïta per a 50 transportistes,
 • Les falses cooperatives descompten al treballador "soci" el cost del camió durant 6 anys,
 •  Les furgonetes que poden portar fins a 2.300 quilos no necessiten targetes de transport, és un mercat lliure,
 • Una persona que porta un paquet d'Amazon a casa cobra 2,5 euros per trajecte. Les persones que estan pagant una furgoneta estan treballant 20 hores diàries.,
 • S'utilitzen altres branques del dret (diferent al laboral) que és aconseguir un frau com el del transport per aconseguir llicències,
 • El grupo Jorge contracta per contracte mercantil a la cooperativa per un mes,
 • Provar que es són falses cooperatives és complicat perquè fan suposades assemblees, tenen un consell rector, i sembla que si com a funcionament sembla que si, però no és així.

Oportunitats / fortaleses

Propostes


 • Més inspeccions per detectar les falses cooperatives,
 • Que la quota d'autònoms estigui relació amb la facturació


Alternatives

Identificació d'alternatives existents


 • A la falsa cooperativa Clavial es va fer una assemblea i els 400 treballadors /socis van decidir passar del règim d'autònoms al règim general, el grup Forge els volia acomiadar perquè signat un conveni per no tributar pel Règim general, es va fer una insepcció de treball que va posar de manifest que realment no eren socis.el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora estructurant els resultats a partir de la documentació existent

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

A més dels resultats mostrats en aquesta pàgina, Teixidora permet mostrar de forma estructurada els següents resultats:

 • Cites (què s'ha dit)
Si creus que d'aquesta sessió se'n poden extreure alguns d'aquests resultats edita la pàgina i posa-ho a les caselles previstes a la secció "resultats".

Hakka migration map (c).svg


Steel Fire.svg

Lloc

Steel Fire.svg

Mapa d'ubicació

Breathe-network-workgroup.svg

Localització: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona

Loading map...

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

el taller Noun 21753 cc.svg

Noun project - plus round.svg Afegir a teixidora esdeveniments similars a aquest

(es copiaran els continguts principals però no el títol ni el buidat)

Afegir esdeveniment que sigui... Noun project - plus round.svg amb mateixos organitzadors i lloc Noun project - plus round.svg al mateix lloc


Recycling symbol.svg Reutilizació de continguts : els continguts de teixidora es poden re-publicar en viu a altres webs.

Rss Shiny Icon.svg sindicació Atom d'aquesta pàgina Rss Shiny Icon.svg sindicació RSS d'aquesta pàgina Calendar Icon v1.svg Afegir a un calendari amb iCal