La sostenibilitat dels projectes tecnològics dins de l'ESS 2018/10/28
De teixidora
Quan: des de 28-octubre-2018 fins a 28-octubre-2018 · Hora: 13:00 - 14:00· On: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona (mapa) · Llengua: ca-català Organitza: Xarxa d'Economia Solidària (XES)
Hashtag:#FESC2018_Xarxes socials: @xes_cat
La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) va començar l'any 2012 i enguany arriba a la seva VII edició en el 50è aniversari de les lluites del 1968. El fil conductor de la fira aquest any són les "sobiranies" en 3 eixos: gestió de recursos, econòmica i relacional. Les xerrades i debats de la Fira , mirant de recollir 3 coses: les amenaces a les sobiranies, les oportunitats per aquestes i les alternatives de sobirania ja existents.
“… En aquesta VII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya volem parlar de les sobiranies. Sí, en plural! Perquè la sobirania d’un territori, d’una societat és, en realitat, un conjunt de sobiranies que hem de construir entre totes i que va molt més enllà de la construcció d’un estat. Si els recursos naturals, els mitjans de producció, els mitjans de comunicació, les xarxes socials… són controlats per uns pocs, el poble mai no podrà ser sobirà sobre la satisfacció de les seves necessitats i la cura del medi. Aquestes sobiranies, diverses, que defensem –alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…– ens aboquen a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta.
Aquesta sessió:
Realitzar projectes tecnològics i fer-los sostenibles: teories i el cas concret de la tecnologia de la parla en català.
Oportunitats i reptes dels projectes tecnològics a l'ESS (Coopdevs)
Moltes vegades no som conscients de l'impacte que el desenvolupament tecnològic té sobre la sostenibilitat dels nostres projectes. La tecnologia en pot millorar l'impacte, però hem de tenir en compte els costos i aprendre a planificar identificant des del principi la importància de les eines tecnològiques i el seu impacte econòmic i financer. Hem de buscar estratègies per compensar els riscos que això pot comportar per poder aprofitar al màxim els avantatges que la tecnologia ens pot donar.
Què costa fer un projecte tecnològic? (JamGo)
Sovint es desconeix què és el que hi ha darrere d’un projecte tecnològic, des de la recollida de les funcionalitats desitjades fins a la posada en producció i posterior manteniment. En la xerrada us expliquem què passa a la banda de l’entitat proveïdora de tecnologia, quines són les dinàmiques que es generen i com es prenen les decisions que acabaran de determinar com es construeix el projecte. En definitiva, quin és l'esforç que hi ha implicat.
Tecnologies de la parla: privacitat i sobirania tecnològica (Col·lectivaT)
Ens trobem en una època transformativa que cada cop depenem més dels dispositius i tenim més maneres d'interactuar-hi. Un àmbit relacionat amb la interacció actual entre humà-maquina és el reconeixement automàtic de la parla (RAP), que permet el control dels ordinadors amb comandaments orals. En aquesta xerrada parlarem sobre la situació actual de les tecnologies de la parla, com estan dominades per les empreses grans, i com les comunitats a Catalunya hi estan fent front. Detallarem les eines lliures disponibles per a crear sistemes de RAP i les iniciatives que estan generant dades obertes per entrenar-los, que ja estan en marxa.
Documentació d'aquesta sessió
·
el taller
Col·labora completant o afegint la documentació que falta.
Teixim connexions
Teixim una xarxa de connexions partint d'aquest esdeveniment'. Extraiem i etiquetem continguts de la documentació generada per explorar relacions amb altres esdeveniments, identificar narratives, elements pel debat i generar cartografia dels actors implicats.
Metadades
Informació estructurada de l'esdeveniment que permet connectar-lo amb altres continguts a Teixidora.
Paraules clau: sobirania en la gestió de recursos
Intervinents: Enrico Stano, Jordi Buj, Baybars Kulebi
Persones mencionades:
Projectes mencionats:
Organitzacions mencionades: Coopdevs, Jamgo, ColectivaT
Llibres i publicacions citades:
Diagnòstic
Diagnòstic i/o avaluació que s'ha fet a l'esdeveniment.
Riscos / debilitats / mancances
Oportunitats / fortaleses
Propostes
el taller
Col·labora estructurant els resultats a partir de la documentació existent
A més dels resultats mostrats en aquesta pàgina, Teixidora permet mostrar de forma estructurada els següents resultats:
- Cites (què s'ha dit)
- Alternatives
Si creus que d'aquesta sessió se'n poden extreure alguns d'aquests resultats edita la pàgina i posa-ho a les caselles previstes a la secció "resultats".
Lloc
Mapa d'ubicació
Localització: Fabra i Coats · Carrer de Sant Adrià, 20,08030 Barcelona
el taller
Afegir a teixidora esdeveniments similars a aquest
(es copiaran els continguts principals però no el títol ni el buidat)
Afegir esdeveniment que sigui... amb mateixos organitzadors i lloc al mateix lloc
Reutilizació de continguts : els continguts de teixidora es poden re-publicar en viu a altres webs.
sindicació Atom d'aquesta pàgina sindicació RSS d'aquesta pàgina Afegir a un calendari amb iCal