Accions

II Jornada de Cartografies Col·laboratives 2019/10/19

De teixidora

Esdeveniment ¬ Jornada ■

Calendar Noun project 1194.svg

II Jornada de Cartografies Col·laboratives

Quan: 19-octubre-2019 · Hora: 16:30 - 20:30· On: Centre Cultural Albareda · Carrer Albareda, 22, Barcelona (mapa) · Llengua: es-castellà Organitza: Raons públiques

_Xarxes socials:Twitter logo initial.png @RaonsPubliques _Retransmissió: https://m.youtube.com/watch?v=jg1hXJMdJRo
“… Eines de mapatge col·laboratiu en processos de transformació urbana.

El proper 19 d’octubre al Centre Cultural Albareda del Poble-sec, organitzarem la II Jornada de Cartografies Col·laboratives. En aquesta segona aquesta jornada volem generar un espai de trobada entre diferents especialistes, col·lectius i veïns i veïnes de la ciutat per reflexionar sobre cartografies col·laboratives emprades en processos de transformació urbana. En aquest cas, a diferència de l’any passat on havien experiències més centrades en eines digitals, hem convidat a exemples amb metodologies presencials i que intenten generar canvis o en les comunitats.

Aquest any hem convidat a cinc experiències:

Col·lectiu Punt 6. El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa especialitzada en urbanisme i arquitectura des de una perspectiva feminista que utilitza el mapeig col·laborativa com a eina en diversos processos vinculats a la transformació de la ciutat des de la perspectiva de gènere. Les hem convidat perquè ens expliquin algunes eines de mapeig en clau de diagnosi de gènere.

Teixidora. Teixidora és un projecte participatiu per recollir coneixement generat en xerrades i esdeveniments, compartir documentació, explorar connexions, relacionar entre sí els debats i activitat i cartografiar actors (en general en l’àmbit tecnosocial i les temàtiques que hi interseccionen), posant l’accent en les perspectives ètiques i emancipadores, donant visibilitat a les aportacions crítiques. Hem assajat diverses eines i metodologies per documentar el que es fa i contextualitzar-ho.

Mapeado Colaborativo. Mapeado colaborativo es defineix com un espai per a la creació de mapes col·laboratius al servei de la ciutadania i com a eines per a la presa de decisions, compartir experiències i configurar la forma a través de la que observem la realitat. Per exemple han realitzat un projecte per a la millora de l’accessibilitat a la ciutat de Saragossa, combinant observacions presencials amb eines de mapeig en línia.

Mapa Taula Urbanisme Veïnal de Barcelona. La TUVB aprofitarà aquestes jornades per presentar l’eina de mapeig en línia de reivindicacions veïnals, que vol servir com a plataforma per recopilar tots aquells conflictes urbans i reivindicacions realitzades a la ciutat de Barcelona relacionats amb processos de transformació urbana.

Living Maps. Living maps és una xarxa d’investigadors, activistes comunitaris, artistes establerta a Londres que té com a objectiu fomentar l’ús dels mapes col·laboratius com a eines de canvi social, fomentar la reflexió i el debat, la participació pública i formes creatives d’accions comunitàries. Especialment ens presentaran l’Atles ciutadà de Londres, en el qual es van implementar diverses tècniques de mapatges col·laboratius amb l’objectiu de recollir la visió ciutadana per complementar la redacció del Pla de Londres 2050.
Steel Fire.svg

Documentació d'aquesta sessió


·el taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora completant o afegint la documentació que falta.

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg


No s'ha incorporat documentació de:

  • Document (222488) - The Noun Project.svg Apunts o cròniques
  • Presentation icon BLACK-01.png Presentacions o material projectat
  • Android Emoji 1f4f7.svg Noun Project drawing icon 2123401.svg Imatges
  • Android Emoji 1f3ac.svg Vídeo
  • Android Emoji 1f4e2.svg Àudio


Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Teixim connexions

Teixim una xarxa de connexions partint d'aquest esdeveniment'. Extraiem i etiquetem continguts de la documentació generada per explorar relacions amb altres esdeveniments, identificar narratives, elements pel debat i generar cartografia dels actors implicats.

Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
Steel Fire.svg

Metadata - The Noun Project.svg Metadades

Informació estructurada de l'esdeveniment que permet connectar-lo amb altres continguts a Teixidora.


Paraules clau: cartografia, mapatge, col·laboració, transformació urbana, conflicte urbà, documentació col.laborativa, neutralitat, mapathon, mobilitat urbana, discapacitat, diversitat funcional, informació geogràfica voluntària, maping party


Intervinents: Lisa Marrani, Gloria Clavera, Blanca Valdivia, Mònica Garriga, David Gómez, Carlos Cámara

Persones mencionades:

Projectes mencionats: Territori i ciutadania, Teixidora, Manual de OSM, Ziclabilidad, open street map, mapillary

Organitzacions mencionades: FAVB, Voltes, Taula Veïnal d'urbanisme de Barcelona, Arquitectes sense fronteres, Col·lectiu Punt 6, Mapeado Colaborativo

Llibres i publicacions citades:Steel Fire.svg

Aufgabe-ankreuzen.svg Diagnòstic

Diagnòstic i/o avaluació que s'ha fet a l'esdeveniment.

Riscos / debilitats / mancances


Oportunitats / fortaleses

Propostesel taller Noun 21753 cc.svg

Col·labora estructurant els resultats a partir de la documentació existent

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

A més dels resultats mostrats en aquesta pàgina, Teixidora permet mostrar de forma estructurada els següents resultats:

  • Cites (què s'ha dit)  • Alternatives

Si creus que d'aquesta sessió se'n poden extreure alguns d'aquests resultats edita la pàgina i posa-ho a les caselles previstes a la secció "resultats".

Hakka migration map (c).svg


Steel Fire.svg

Lloc

Steel Fire.svg

Mapa d'ubicació

Breathe-network-workgroup.svg

Localització: Centre Cultural Albareda · Carrer Albareda, 22, Barcelona

Loading map...

Teixidora Rĕzboiul saŭ stativele 1898 PD.svg

el taller Noun 21753 cc.svg

Noun project - plus round.svg Afegir a teixidora esdeveniments similars a aquest

(es copiaran els continguts principals però no el títol ni el buidat)

Afegir esdeveniment que sigui... Noun project - plus round.svg amb mateixos organitzadors i lloc Noun project - plus round.svg al mateix lloc


Recycling symbol.svg Reutilizació de continguts : els continguts de teixidora es poden re-publicar en viu a altres webs.

Rss Shiny Icon.svg sindicació Atom d'aquesta pàgina Rss Shiny Icon.svg sindicació RSS d'aquesta pàgina Calendar Icon v1.svg Afegir a un calendari amb iCal