Accions

El SMS d'Erdoğan

De teixidora

Fotografia: Jae 2009 CC-by-sa 2.0 Wikimedia Commons. Cusco, Perú
enllaç drecera:SMSErdogan

Texim xarxes sobre... el SMS d'Erdoğan

La nit del 15 al 16 de juliol de 2016 una part de l'exèrcit turc va intentar un cop d'estat. Segons alguns mitjans, la mateixa matinada el president Recep Tayyip Erdoğan va enviar un SMS a tots els telèfons mòbils del país amb el remitent RT ERDOGAN:

"Estimats fills de la nació turca. Aquesta acció és un cop contra la nació, comandant vehicles blindats i armes a Ankara i Istanbul, comportant-se com si es tractés de la dècada de 1970. Honorable nació turca, defensa la democràcia i la pau: Faig una crida a sortir als carrers en contra d'aquesta acció d'un reduït grup que s'ha posat contra la nació turca. Defensa l'estat, defensa la nació"

en castellano

"Estimados hijos de la nación turca. Esta acción es un golpe de estado contra la nación, comandando tanques y armas en Ankara y Estambul, comportándoese como si se tratara de la década de los sesenta. Hnorable nación turca, defiende la democracia y la paz: llamo a salir a la calle en contra de la acción de un reducido grukpo que se ha puesto en contra de la nación turca. Defiende el estado, defiende la nación"

in English

"Dear children of the Turkish nation. This action is a coup against the nation, commandeering armored vehicles and weapons in Ankara and Istanbul, behaving as if it were the 1970s. Honorable Turkish nation, claim democracy and peace: I am calling you to the streets against this action of a narrow cadre that has fallen against the Turkish nation. Claim the state, claim the nation."
SMS-Erdogan-600x351.jpg


Obrim aquesta pàgina per recopilar informació, compartir preguntes i expressar opinions sobre aquest fet. Ho fem en un pad (incrustat a continuació) amb la intenció d'anar passant la informació consolidada a la pàgina del wiki.

Realment es va enviar un SMS a tots els telèfons del país? I si no, per què s'ha transmès així, com va anar realment? Seria possible fer-ho? Seria desitjable que es pogués fer?

Pad per recopilar i compartir informació[ ]

enllaç al pad