Accions

Debian

De teixidora

Debian

El Projecte Debian és una associació d'individus que s'han unit per la causa comuna de crear un sistema operatiu lliure. Aquest sistema operatiu que hem creat s'anomena Debian GNU/Linux, o simplement Debian, per abreujar.

Un sistema operatiu és el conjunt de programes i utilitats bàsiques que fan que el vostre ordinador funcione. En el centre d'un sistema operatiu es troba el nucli. El nucli és el programa més important de l'ordinador, en realitza la gestió més bàsica i vos permet llançar altres programes.

Actualment els sistemes Debian usen el nucli Linux. Linux és un programari que va ser començat per Linus Torvalds i compta amb el recolzament de milers de programadors d'arreu del món. Una gran part de les eines bàsiques que completen el sistema operatiu provenen del Projecte GNU; aquest és el motiu dels noms GNU/Linux i GNU/Hurd. Aquestes eines també són lliures.

Per descomptat, allò que la gent vol és programari d'aplicació: programes que l'ajuden a fer allò que vol, des d'editar documents fins a portar un negoci, gaudir de jocs o escriure més programari. Debian proporciona més de 59000 paquets (programari precompilat que es lliura en un format agradable per facilitar-ne la instal·lació en la vostra màquina) — i tot lliure.

És més o menys com una torre. En la base es troba el nucli. A sobre es troben totes les eines bàsiques. Després hi ha tot el programari que useu en l'ordinador. I al cim de la torre és Debian — organitzant i ajustant tot amb cura per que funcione bé conjuntament.

Sinnbild Wasser.svg Descripció en altres fonts: Viquipèdia (ca),, ·

Paraules clau: programari lliure, sistema operatiu
Steel Fire.svg

Esdeveniments relacionats amb Debian

Steel Fire.svg

Mapa d'esdeveniments relacionats amb Debian.

Localització geogràfica dels esdeveniments on s'han fet activitats pròpies del projecte o bé on ha estat presentat o se l'ha mencionat.

Loading map...

Altres projectes similars

Que algú ha relacionat amb aquests projecte...
Ubuntu